26. JESENSKI MEĐUNARODNI BJELOVARSKI SAJAM

11.09.2018
U Bjelovaru je od 07. – 09. rujna 2018. godine otvoren 26. Jesenski međunarodni sajam.

Preko 500 izlagača iz 10-tak zemalja svijeta prezentiralo je svoje proizvode i usluge na sajamskom prostoru u Gudovcu. Sajam je u 3 sajamska dana posjetilo preko 40 tisuća posjetitelja.

U sklopu Sajma na Državnoj stočarskoj izložbi izloženo je preko 500 grla stoke, a u organizaciji HPA održana su brojna predavanja i okrugli stolovi.

Sajam je održan u suorganizaciji Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara. Suorganizator Državne stočarske izložbe je bila Hrvatska poljoprivredna agencija, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske. Na svečanom otvaranju sajma su sudjelovali brojni dužnosnici i gosti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske, a sajam je službeno otvorio ministar poljoprivrede Republike Hrvatske, Tomislav Tolušić.Ovogodišnji partner sajma bila je Gospodarska komora F BiH. Potpredsjednik  doc.dr.sc. Marko Šantić u uvodnom obraćanju, pored ostalog, izrazio je zadovoljstvo obimom vanjskotrgovinske razmjene BiH i RH, te naglasio kako je prostor za suradnju i u poljoprivrednom, a i industrijskom sektoru još uvijek velik.

Ove godine na centralnom štandu Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine izlagali su: Adria-prirodna kozmetika, Bosanac d.d., Catena (Keža), Eko sir Puđa d.o.o. Livno, Hercegovina Produkt, Ostojić Monako 2000 d.o.o., Leda Široki Brijeg, Podrumi Andrija, Turistički klaster Hercegovine, Udruga hercegovački plodovi mediterana, Udruga maslinara Hercegovine, Udruga pčelara Hercegovine, Udruženje proizvođača i prerađivača duhanske industrije pri Gospodarskoj komori F BiH, Vextra d.o.o., Kivi šport, Granum, Helita, Općina Široki Brijeg, Općina Grude, Općina Posušje, Općina Ljubuški.