Akreditacija: dodavanje vrijednosti opskrbnim lancima

10.06.2019
Danas je u prostorijama P/G komore FBiH u Mostaru prigodno obilježen Svjetski dan akreditacije i tjedan akreditiranja u BiH. Uvodnu riječ dao je predsjednik Šantić, a prezentaciju na temu: „Akreditacija – unaprjeđenje lanaca snabdijevanja u BiH" iznio je ravnatelj BATA-e   g. Željko Medak. Također je prikazan prigodni video ILAC/IAF – a.

Na današnjem okruglom stolu, postavljeno je niz pitanja u svezi složenosti opskrbnog lanca u smislu brzine, širine, dubine i globalnih interakcija kao i različitih tržišta u kontekstu regulatornog ambijenta.

Na dnevnom redu bila su i pitanja utvrđivanja kvalitete, autentičnosti i slijednosti sirovina te inovacije, izloženosti riziku kao i učinkovit odabir dobavljača u smislu financijske stabilnosti i društveno odgovornog i etičkog poslovanja.Istaknuto je kako u ovim uvjetima globalizacije akreditacija igra jednu od ključnih uloga u smislu tehničke kompetentnosti integriteta i nepristranosti. Akreditacija utemeljena na međunarodno odgovornim normama uistinu dodaje vrijednost opskrbnim lancima, održavajući na taj način povjerenje u smislu ispunjavanja tehničke uporabe. Akreditacija smanjuje troškove, unaprjeđuje prijenos tehnologija i pridonosi povećanju ulaganja.

Ravnatelj BATA-e  g. Željko Medak na kraju se zahvalio predsjedniku Šantiću i Gospodarskoj komori FBiH na potpori za današnju organizaciju skupa, a i za suradnju u protekle tri godine.Informacije za privrednike  koronavirus (COVID 19)