Bingo gradi tržni centar u Živinicima, posao će dobiti 350 osoba

Izvor: indikator.ba 21.05.2018
U Živinicama je u toku izgradnja novog savremenog tržnog centra Bingo sa pratećim sadržajima.

Tržni centar Bingo Živinice će pored bogate ponude poznatih regionalnih i internacionalnih brendova, u svojoj ponudi imati i igraonicu za djecu, restorane sa i gastronomskom ponudom, kuglanu, a osigurat će oko 350 radnih mjesta.

Ovo je saopćeno na općinskom sajtu Živincie nakon što je načelnik Opštine Samir Kamenjaković sa direktorom kompanije "Bingo" Senadom Džambićem obišao radilište hipermeketa.

"Sa zadovoljstvom mogu kazati da građani Živinica dobijaju reprezentativan objekat, tržni centar kakav zaslužuju, tržni centar koji će imati više od trideset hiljada metara kvadratnih, i u kojem će biti zaposleno oko 350 ljudi. Općina Živinice prelazi polako u kategoriju jednog savremenog grada koji će imati na jednom mjestu sve", kazao je Kajmaković.

Voditeljica Službe marketinga kompanije Bingo Tatjana Paunovski, navela je da je za očekivati da se u Živinicama napravi jedna lijepa priča kada je u pitanju izgradnja novog tržnog centra, jer je kompanija Bingo svoje početke i prvi veći centar imala baš u Živinicama.

Bingo d.o.o Tuzla je jedan od najvećih bosanskohercegovačkih brendova, koji od 1993. godine stalno raste i koji u sklopu svoje grupacije posjeduje i druge djelatnosti poput industrije proizvodnje flipsa, chipsa i drugih grickalica, proizvodnju konzumnih jaja, uzgoj brojler pilića, proizvodnju papirne konfekcije, proizvodnju tjestenine.

Time ova kompanija koja broji više od 7000 uposlenih nastoji promovisati domaću proizvodnju i proizvode, te tako nastoji jačati ne samo lokalne privrede već i cjelokupnu privredu Bosne i Hercegovine.