Bit Alijansa u posjeti Privrednoj/Gospodarskoj komori FBIH

06.04.2021
Izvršna direktorica Bit Alijanse, gđa Tatjana Vučić, tokom protekle sedmice posjetila je prostorije Privredne/Gospodarske komore FBIH, gdje je održan sastanak s potpredsjednikom gosp. Mirsadom  Jašarspahićem i Anelom Karahasan na temu zajedničkih projekata.

Tokom sastanka razgovarano je o nizu tema, gdje se udruženim snagama želi djelovati na ublažavanju posljedica pandemije koronavirusa, gdje je veliki potencijal u IT industriji, kao brzorastućoj industriji, ali i prijekoj potrebi za uvođenjem digitalizacije u poslovanje privrednih subjekta i edukaciji zaposlenih u primjeni navedenog kako bi se dobili maksimalni učinci obzirom na trenutno neizvjesno stanje trajanja pandemije.

Iako je pandemija koronavirusa imala brojne negativne posljedice, tokom sastanka zaključeno je da su nastali i broji pomaci i iskoraci u poslovanju bosanskohercegovačkih kompanija, jer je pojava korona virusa rezultirala i potrebom za iznalaskom novih poslovnih prilika, novih tržišta, partnera, ali i inoviranjem poslovnih procesa.

U duhu navedenog dodatno su razmatrani i potencijali zajedničke saradnje u oblastima digitalizacije malih i srednjih preduzeća, projektima ekonomskog osnaživanja žena, te podizanju svijesti o značaju pozicioniranja IT industrije kao strateške, što implicira i niz popratnih akcionih koraka.

Bit Alijansa kao vodeća asocijacija najznačajnijih kompanija IT industrije u Bosni i Hercegovini, je napravila dodatni iskorak u kontekstu imunizacije zaposlenih u IT industriji i njihovih porodica, te ustanovila broj zainteresovanih za vakcinaciju iz Alijanse. Na ovaj način je ukazana neophodnost blagovremene organizacije i u ostalim industrijama.