ČIP sistemi: savremeni sistemi komunikacije

Izvor: Poduzetnice.ba 24.10.2018
U sarajevskom hotelu Hills 23. oktobra održana je sažeta prezentacija proizvoda i usluga koje nudi kompanija ČIP sistemi, sa akcentom na interfonske sisteme. Prisutni su imali priliku saznati kako kompletan asortiman interfonskih sistema i tehnoloških rješenja može unaprijediti stil života, a sve u cilju obezbjeđivanja audio i video komunikacije i sprječavanja neovlaštenog ulaza u objekte, dok je cilj same prezentacije pokazati prednost nad konkurencijom.

Događaju su, pored ostalih, prisustvovali gospodin Mirsad Jašarspahić predsjednik PK FBiH sa saradnicama dr. Dženanom Hodžić i Andrejom Softić, gospodin Muamer Mahmutović predsjednik PK KS i gospodin Nedim Dizdarević direktor odjela evropskih integracija PK KS,  gospodin Edmir Eminović jedan od direktora iz Ziraat Banke, general Fikret Prevljak – poslanik u PSKS, gospodin Muhamed Omerović predsjedavajući OV općine Ilidža, predstavnici iz Poslovnih novina, LRC-a i Business magazina, direktori, vlasnici i predstavnici nekoliko respektabilnih kompanija iz Sarajeva, gosti iz Italije inženjer Andrea Campalungo i menadžer prodaje za jugoistočnu Evropu Luca Urizio.

Gosti iz Italije upoznali su prisutne sa najnovijim tehnološkim rješenjima koja dolaze iz italijanske proizvodnje, među kojima se posebno izdvaja vanjska jedinica interfonskog sistema koju karakteriše elegancija, modularnost i fleksibilnost, te unutrašnja jedinica Sette sa prepoznatljivim 7" ekranom koji je sofisticiran i sa karakterističnim italijanskim dizajnom.

Čip Sistemi sa italijanskim brendom nude rješenja koja su u skladu sa evropskim standardima o elektromagnetnom radu, a koja nude kompatibilnost i sigurnost: od tradicionalnih postrojenja do bežičnih digitalnih videointerfonskih sistema koje su dizajnirali italijanski stručnjaci kako bi služili velikom broju korisnika, do rješenja koja iskorištavaju TCP/IP podatkovne mreže i GSM tehnologiju izravno na fiksnim ili mobilnim telefonima, a sve Farfisine sisteme karakteriše jednostavna i brza instalacija.

O značaju inostranih  partnerstava kompanija potput ČIP sistema  i ACI Farfise govorio je predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić, koji je partnerstvo staro preko 20 godina stavio kao primjer odlične saradnje, istakavši da je današnja prezentacija značajna prilika, ne samo da se predstave izvanredni italijanski proizvodi, već i da se učini još jedan korak u pravcu izgradnje jačih privrednih veza.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Muamer Mahmutović koji ističe da se aktivnostima poput ove stvaraju iskrene i dugotrajne veze među državama, gradovima, te da Privredna komora KS svojim djelovanjem želi podržati kompanije poput ČIP sistema, a jedan od načina je i mogućnost sudjelovanja na određenim projektima, te zajedničkim stvaranjem novih radnih mjesta, a kako je istakao – zašto ne i otvaranjem proizvodnih fabrika upravo za interfonske sisteme.

Uspješna bosanskohercegovačka kompanija ČIP sistemi je na tržištu Bosne i Hercegovine od 1996. godine, dok su od 1997. godine zastupnici i distributeri italijanske interfonske opreme ACI Farfisa. O kompaniji, dijelom i o partnertvu, ali radu i rastu kompanije, ponajviše od 2013. godine kada na njeno čelo stiže govorila je generalna direktorica kompanije Adisa Tufo, nakon koje je riječ uzela izvršna direktorica Lejla Tufo, precizirajući pomake tokom godina rasta i napretka, te ističući velika ulaganja u uposlene, kao i u društveni angažman kompanije – koja se na tržištu ne nalazi samo zbog profita, već i zarad mijenjanja sistema vrijednosti koji u tranzicijskom prelaznom periodu države, ne ide svima u prilog.

Događaj se završio neformalnim druženjem u Sky baru Hotela Hills, a gosti i domaćini su imali priliku da prodube svoja poznanastva, te dogovore nove aktivnosti i neke druge vidove poslovne saradnje.