Delegacija Doma naroda Republike Indonezije u posjeti Privrednoj komori Federacije Bosne i Hercegovine

15.07.2021U okviru sedmodnevne radne posjete Bosni i Hercegovini, 14.07.2021. godine delegacija Predstavničkog doma naroda Republike Indonezije je posjetila Privredu komoru Federacije Bosne i Hercegovine.

Sastanak je održan na temu razmjene informacija između privrednika dviju zemalja s ciljem što bolje promocije Bosne i Hercegovine kao pogodne destinacije za ulaganja, uz mogućnost otvaranja indonežanskog tržišta za bosanskohercegovačke proizvode i usluge. Visoku delegaciju Republike Indonezije na čelu sa ambasadorom Republike Indonezije u Bosni i Hercegovini, njegovom ekselencijom Roem Kono, predvodio je gospodin DR. H. MAHYUDIN, S.T. šef delegacije. Potpredsjednik Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine, Mirsad Jašarspahić, nakon što je iskazao dobrodošlicu, gostima je prezentirao Privrednu komoru FBiH, njenu ulogu i funkciju u privredi Bosne i Hercegovine.Nakon kratkog uvodnog predstavljanja članova delegacije gostima se u ime Agencije za promociju stranih ulaganja (FIPA) obratila gospođa Nina Pobrić, šefica Odsjeka za promociju investicija, nakon čega je održala kratku prezentaciju o potencijalima Bosne i Hercegovine kao pogodne destinacije za strana ulaganja.

Predstavnici firmi Energoinvest Sarajevo i Igman Konjic su gostima upriličili prezentacije svojih uspješnih firmi koje su svojim proizvodima i uslugama dugi niz godina prisutne na probirljivom indonežanskom tržištu.