Delegacija P/G Komore FBiH učestvovala na China Smart Expo-u u Budimpešti

04.06.2018
Delegacija P/G K FBiH je na poziv  kineske agencije za promociju kineskih firmi u centralnoj i jugoistočnoj Evropi uzela učešće na  China Smart Expo-u, koji je održan  u Budimpešti u periodu od 31.05. do 02.06.2018.godine.

Sajam je okupio preko 300 kineskih kompanija iz oblasti automobilske, hemijske, elektro/ energetske, građevinske, prehrambene, tekstilne industrije, turizma i obrazovanja.

Pored 300 kineskih kompanija, akreditovano je 4.300 posjetilaca koji su sa kineskim privrednicima održali preko 2.000 bilateralnih sastanaka.

U delegaciji bh privrednika koju je je predvodio   Emir Pašić voditelj Centra za međunarodnu i saradnju sa EU Fondovima /GKFBiH bili su predstavnici  As Holdinga iz Tešnja, direktori nabavke i izvoza koji su predstavljali 16 kompanija, te šef nabavke Svjetlost komerca Sarajevo, direktor izvoza  MS WOOD iz Sarajeva i direkor firme Točak d.o.o.  iz Jelah-Tešnja.Otvaranju sajma China Smart Expo  prisustvovao je  i NJ.E. gospodin Aleksandar Dragičević, ambasador Bosne i Hercegovine u Mađarskoj.

Prevredna delegacija je na poziv ambasadora Dragičevića posjetila  Ambasadu Bosne i Hercegovine u Budimpešti.

Nakon predstavljanja  proizvodnoj programa As Holdinga ambasadoru Dragičeviću, Goranu Pranjiću i Emiru Vladaviću, iskazana je namjera tješnje saradnje putem komore te bh ambasade  sa mađarskim privrednicima prvenstveno na plasmanima roba As Holdinga na mađarsko tržište, nabavke pšenice za Klas Sarajevo i MIP Ljubače  kao i povezivanja automobilskih klastera dviju zemalja. 


 
Direktor izvoza As Holdinga Vedad Halilović, je održao  sastanak sa gospodinom Tian Zhongwei iz China Shandong Province Tutian Import Export Co.Ltd. kompanije gdje je bilo razgovora o izvozu proizvoda  AS Holdinga u Kinu, nakon čega je u tu svrhu potpisan memorandum o poslovnoj saradnji.