DUNAV IMA POTENCIJAL ZA TRANSPORT BIOMASE: Poziv na radionicu u Vukovaru 05.02. - POZIV

23.01.2019
Poštovani,

Dunavska regija ima veliki potencijal za iskorištenje zelene energije, s obzirom na veliku količinu biomase dostupnu uz cijeli riječni tok, a razvoj logistike na Dunavu nesumnjivo može doprinijeti smanjenju štetnih emisija, uspostavi niskougljičnog transportnog sustava te poboljšanju ekološkog učinka duž cijelog bioenergetskog vrijednosnog lanca.

O velikom potencijalu Dunava kao najprihvatljivijeg oblika transporta svih vrsta roba uključujući i biomasu, govorit će se na radionici koja će se održati 5. veljače u Vukovaru, Hotel Lav (J.J. Strossmayera), s početkom u 11.00 sati.

Organizator je Lučka uprava Vukovar uz podršku Hrvatskog drvnog klastera. Radionica će se održati u sklopu velikog europskog projekta Energy Barge vrijednog 2,3 mil. EUR koji je pokrenut u skladu s ciljem Europske Strategije za Dunavsku regiju o povećanju prijevoza tereta Dunavom za 20 % do 2020. godine.

STUDIJSKE POSJETE
U okviru radionice pozivamo vas da se odazovete i službenom posjetu Spačvi d.d. – drvnoj industriji te Luci Vukovar d.o.o. – pružatelju prekrcajnih i skladišnih usluga, koje koje započinje 05. veljače u 08:00 sati ispred glavnog ulaza poduzeća Spačva, a nastavlja se posjetom Luci Vukovar d.o.o.

MOGUĆNOST BILATERALNIH SASTANAKA ZA SUDIONIKE
U sklopu radionice bit će održano i niz bilateralnih sastanaka za prijavljene sudionike iz Hrvatske, Srbije, BIH, Njemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Rumunjske itd. Sastanci su namijenjeni svima koji se bave proizvodnjom, trgovinom, korištenjem biomase ili logističkim uslugama. Svrha B2B sastanaka je povezivanje dionika, razmjena iskustava i znanja, ali i sklapanje novih poslova kojima bi se podigla razina proizvodnje i korištenje obnovljivih izvora energije kao i korištenje unutarnje plovidbe kao najprihvatljivijeg oblika transporta.

Jeste li znali? EU do 2020. želi povećati prijevoz tereta Dunavom za 20%, što je velika prilika za obnovljive izvore.

 

Cilj radionice:
• omogućiti razmjenu znanja između stručnjaka, decision-maker i predstavnika poslovnog svijeta
• produbiti know-how relevantnih dionika na tematskom području biomase i logistike
• omogućiti poslovne sastanke

Ciljane skupine:
• pružatelji usluga na Dunavu (lučki operateri, prijevozničke kompanije, lučki agenti, špediteri)
• vlasnici roba zainteresirani za korištenje usluga pružatelja usluga na rijeci Dunav
• razne interesne skupine, gospodarske komore, udruženja, politički predstavnici, institucije

Sudjelovanje je bez naknade, uz prethodno ispunjenu registraciju (u prilogu) na rsimunovic@drvniklaster.hr. Radionica će biti održana na hrvatskom jeziku (prijevod na engleski jezik je osiguran).

Veselimo se Vašem dolasku,

Organizatori

Lučka uprava Vukovar
(vjeko.simunovic@luv.hr)

Hrvatski drvni klaster

Program