EUREMnext - Obuka energetskih menadžera

09.03.2021


Privredna/Gospodarska komora FBiH obavještava članice da Predstavništvo njemačke privrede u Bosni I Hercegovini nastavlja sa projektom EUREMnext. Radi se o projektu obuke energetskih menadžera gdje kompanije mogu doprinijeti zaštiti okoliša, ali i ostvariti uštede novca i energije.

Nakon uspješno obučenih dvanaeast polaznika prve generacije energetskih menadžera u Bosni i Hercegovini prema EUREMnext programu, nastavlja sa obuka sljedeće generacije i nudi vam  se mogućnost da ostvarite uspjehe i usvojite novo znanje te da steknete međunarodno priznati certifikat i zvanje energetskog menadžera.

Projekat EUREMnext European EnergyManager je standardizovan edukacijski program na području energetske efikasnosti koji se provodi u preko 30 zemalja. U okviru projekta EUREM do sada je osposobljeno preko 5.000 energetskih menadžera koji su stekli međunarodno priznati certifikat European EnergyManager.

Cilj programa je osposobiti zaposlenike da unutar kompanije u kojoj rade prepoznaju potencijale za uštedu energije, postave konkretne ciljeve te primjene potrebne mjere za uštedu energije i novca. Na osnovu toga polaznici izrađuju svoj individualni energetski koncept, koji između ostalog predstavlja dio završnog ispita i uslova za sticanjem međunarodno priznatog certifikata EUREM EnergyManager.

Više informacija možete pronaći i na našoj stranici putem ovog LINKA.

Za sva dodatna pitanja rado Vam stojimo na raspolaganju.

- Eurem Poziv 2021
- Prijavni obrazac EUREM 2021
- EUREMnext info - ENG