Galijašević: Otvaranje rudnika olova u Olovu od posebnog značaja za ZDK

Izvor: Fena.ba 19.10.2016
Premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević sa saradnicima sastao se u utorak, 18. oktobra, s Dominikom Robertsom, predstavnikom vlasnika engleske kompanije "Mineco" i "Geomet" iz Olova, načelnikom Općine Olovo Džemalom Memagićem, predstavnicima Privredne komore Federacije BiH i uprave privrednog društva "Geomet Olovo".

Tema radnog sastanka bila je vezana za nastavak i dinamiziranje realizacije procedura dobivanja dozvola za eksploataciju rude olova "ceruzita" na području općine Olovo.

Investitoru je još jednom potvrđena opredjeljenost kantonalne Vlade da će učiniti sve iz svoje nadležnosti, kako bi se stvorili uvjeti za otvaranje rudnika i zapošljavanje oko 200 radnika, što je za općinu Olovo i  Zeničko-dobojski kanton od posebnog značaja.

Investitori za otvaranje rudnika u Olovu i predstavnici Općine Olovo izrazili su zahvalnost Vladi ZDK na opredjeljenju da se ubrza postupak dobijanja dozvola za eksploataciju i što će nadležno ministarstvo poduzeti hitne mjere za realizaciju ove važne privredne investicije.