HITNO RIJEŠITI PROBLEM NEDOSTATKA STICKERA

15.01.2016

Privredna/Gospodarska Komora Federacije BiH je nadležnim institucijama uputila Prijedlog za hitno rješavanje problema nemogućnosti registracije putničkih i teretnih motornih vozila, radi nedostatka Sticker naljepnica.

Privredni subjekti u nekim općinama, posljednjih dana nisu mogli produžiti važenje Potvrde o registraciji svojih vozila, jer nabavka novih Sticker naljepnica nije izvršena, a nije nađeno adekvatno rješenje za prevazilaženje ovog problema. Zbog toga veliki broj privrednih subjekata trpi štetu i nisu u mogućnosti transportovati repromaterijale, robe, putnike, isl., a također, zbog neisporuke gotovih dijelova u ugovorenim terminima, u situaciji su da moraju platiti kaznene penale. Kako bi se omogućio neometan i kontinuiran rad privrednih subjekata, bez pojave dodatnih i neplaniranih troškova, potrebno je u što je moguće kraćem roku pronaći rješenje.

Privredna komora FBiH je Prijedlog uputila Vijeću ministara BiH, Ministarstvu komunikacije i prometa BiH i Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), te   očekuje brzu reakciju nadležnih institucija.