Igman Konjic u Kairu potpisao ugovore vrijedne 15 miliona maraka

Izvor: (Fena) 03.12.2021Na drugom izdanju sajma vojne industrije "Egypt Defence Expo” (EDEX), koji se održava u Kairu, preduzeće "Igman” d.d. Konjic u okviru paviljona Bosne i Hercegovine na sajmu učestvuje kao izlagač zajedno s drugim preduzećima namjenske industrije BiH.

Preko 400 međunarodnih proizvođača i dobavljača s polja vojne industrije registrovano je na EDEX-u 2021., a više od 30 hiljada posjetilaca ima priliku pogledati najnovije tehnologije, opremu i odbrambene sisteme na kopnu, moru i vazduhu, saopšteno je iz tvrtke „Igman".

Predstavnici "Igmana” imali su priliku za susrete s poslovnim partnerima, a tom su prilikom potpisali dva nova ugovora s egipatskim oružanim snagama vrijedna 15 milioina maraka.

"Na tržištima vojne industrije bilježi se rast potražnje za municijom malog kalibra, a egipatsko tržište predstavlja jedno od najvažnijih kada je riječ o izvozu preduzeća Igman d.d. Konjic. Egipat konstantno ulaže u jačanje odbrambenih kapaciteta i činjenica da svoje oružane snage snabdijeva našim proizvodima dokaz su našeg kvaliteta i spremnosti da odgovorimo zahtjevima velikih vojnih sila. Potpisivanjem novih ugovora, učvršćujemo našu poziciju na spomenutom tržištu”, kazao je direktor „Igmana" Đahid Muratbegović.

Pored mnogobrojnih delegacija koje su posjetile izložbeni prostor, paviljon Bosne i Hercegovine posjetio je i ambasador BiH u Egiptu Sidik Spahić, navodi se u saopštenju.