Izaslanstvo Privredne/Gospodarske komore FBiH sudjelovalo na međunarodnoj konferenciji o inovacijama za održivo korištenje morskih i pomorskih resursa

07.06.2022

O načinima korištenja plave ekonomije i morskih i pomorskih resursa u svrhu poticanja ukupnog ekonomskog rasta zemalja Jadransko-jonske regije govorilo se na međunarodnoj konferenciji Inovacija za održivo korištenje morskih i pomorskih resursa u našim morima koja je organizirana u Budvi u periodu od utorka, 7.6. do četvrtka, 9.6.2022. godine u okviru događaja Blue Wave Week Montenegro 2022.

Bogat trodnevni program konferencije posvećen je važnosti resursa Jadranskog i Jonskog mora te cjelokupnog Mediterana za razvoj gospodarskog okruženja s posebnim naglaskom na plavu ekonomiju koja zauzima sve značajnije mjesto u gospodarskim sektorima. Konferencija je započela svečanim otvaranjem i pozdravnim govorima predstavnika, a potpredsjednik Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine, doc.dr.sc. Marko Šantić izlagao je u okviru prvog panela Održiva plava ekonomija: Prilika za Jadransko-jonsko more i cijeli Mediteran, a konferenciji su prisustvovali i Zvonimir Miletić i Josipa Topić, kao predstavnici Komore. Do kraja konferencije sudionike očekuje niz panel diskusija, izlaganja međunarodnih stručnjaka i radionica kojima će se doprinijeti gospodarskom razvoju regije.

Konferencija je, između ostalog, organizirana kroz projekt BLUEAIR – Blue Growth Smart Adriatic  Ionian  S3 koji je sufinanciran iz programa Interreg V-B ADRION 2014-2020. Privredna/Gospodarska komora FBiH implementira projekt kao projektni partner iz Bosne i Hercegovine zajedno s još 10 projektnih partnera iz sljedećih zemalja: Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Srbije i Grčke.