Javni poziv za certifikaciju objekata prema Bike Friendly Standardu

18.11.2019
JAVNI POZIV

Pozivaju se svi zainteresovani registrovani pravni subjekti na području Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Crne Gore, da dostave svoje prijave za certifikaciju objekata pogodnih za bicikliste (Bike Friendly Standard).

Registrirani subjekti koji žele da dostave svoje prijave mogu se prijaviti unutar neke od sljedećih kategorija Bike Friendly Standarda:

1. BFS za smještajne objekte, namijenjen je za različite kategorije smještaja: smještaj u poljoprivrednom/seoskom gazdinstvu, apartmani, pansioni, kuće za odmor, kampovi, moteli, hoteli i hosteli. Ukupna cijena certificiranja unutar ove kategorije je 230 Eura plus PDV, plaćanje u lokalnoj valuti države.

2. BFS za ugostiteljske objekte, u koje spadaju sljedeći ugostiteljski objekti: restorani, kafići, pubovi, slastičarne, benzinske stanice, trgovački centri itd. Ukupna cijena certificiranja unutar ove kategorije je 190 Eura plus PDV, plaćanje u lokalnoj valuti države.

3. BFS za turističke agencije, a namijenjen je turističkim agencijama, turističkim info centrima itd.Ukupna cijena certificiranja unutar ove kategorije je 170 Eura plus PDV, plaćanje u lokalnoj valuti države.

4. BFS za servisne stanice, u šta spadaju: servisi za popravku bicikla, servisi u sklopu trgovina bicikla, trgovačkih centara, auto servisa, servisi poljoprivredne mehanizacije. Ukupna cijena certificiranja unutar ove kategorije je 170 Eura plus PDV, plaćanje u lokalnoj valuti države.

5. BFS za javne garaže i parkinge uz prirodne i kulturne atrakcije, pješačke zone, muzeje, galerije, starogradske jezgre, pećine, rijeke, jezera, slapove itd. Ukupna cijena certificiranja unutar ove kategorije je 150 Eura plus PDV, plaćanje u lokalnoj valuti države.


Obrazloženje:

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH Mostar je Regionalni tehnički sekretarijat za Bike Friendly Standard za područje Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Bike Friendly je opće poznat sinonim za usluge prilagođene biciklistima. Usluge označene Bike Friendly oznakom su objekti/servisi/atrakcije, itd. koji zadovoljavaju minimum standarda prilagođenih cikloturistima i njihovim potrebama, tj. subjekti koji su prepoznati po svom trudu da stvore ugodnu atmosferu za cikloturiste. Bike Friendly Standard je program kojim se, za potrebe cikloturizma, daje priznanje i certifikat pružateljima usluga koji, ispunjavajući uvjete, podržavaju biciklističke vožnje, biciklistička putovanja i biciklistička turistička iskustva u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

Namijenjen je različitim kategorijama objekata/servisa/atrakcija koji žele svojom uslugom da se što više prilagode potrebama ove specifične vrste turista. U zavisnosti, kako od vrste objekata/ servisa/ atrakcija, te njihove veličine, Bike Friendly Standard (BFS) daje mogućnosti svim zainteresiranim da se priključe ovom procesu, te stvore pogodnije uvjete u regiji za razvoj ovog specifičnog segmenta turističke ponude, te da ujedno promoviraju svoje usluge te ostvare financijsku dobit.


Napomena:

Zainteresirani pravni subjekti sa područja Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Crne Gore, prijavne formulare za svaku kategoriju Bike Friendly Standarda mogu naći na sljedećem linku : https://www.bikefriendlystandard.com/dokumentacija/

Više detalja o standardu I procesu certifikacije možete saznati na web stranici www.bikefriendlystandard.com

Popunjen prijavni obrazac sa traženom dokumentacijom se treba poslati putem elektronske pošte na sljedeće e- mail adrese:

Bosna i Hercegovina:
BFS Regionalni tehnički sekretarijat
Asocijacija za ekonomski razvitak REDAH
BNR 15, 88000 Mostar
e-mail: bfs@redah.ba
Tel. 036 557 210
www.redah.ba

Crna Gora:
BFS Nacionalni tehnički sekretarijat
NVU Turistički klaster Montenegro
Radoja Dakića bb, IPC Tehnopolis
e-mail: klastermontenegro@gmail.com 
Tel. 067 743 421
www.turistickiklaster.me

Srbija
BFS Nacionalni tehnički sekretarijat
Regionalna razvojna agencija Zlatibor
Petra Ćeloviča bb, 31000 Užice
e-mail: bfs@rrazlatibor.rs
Tel. 031 523 065
www.rrazlatibor.rs

Prijave se primaju do 29.11.2019. godine, do 14 h. Sve dodatne informacije možete dobiti na gore navedenim kontaktima.

- Obavještenje o info danima u sklopu poziva