Kampanja - Pročitaj, Prouči, Proslijedi

31.03.2020


Matična sekcija inžinjera sigurnosti Inžinjerske komore FBiH i Udruženje za unapređenje zaštite na radu, povodom veoma teške situacije uzrokovane Corona virusom, priključili su se KAMPANJI - PROČITAJ, PROUČI, PROSLIJEDI.

Pokretači akcije su kolege iz Srbije i uz priključnje iz Makedonije, Hrvatske i BiH.
 
Kampanja podrazumjeva korištenje Uputstava za rad na radnom mjestu u ovim vanrednim okolnostima, za koje ne znamo koliko će trajati.

Cilj nam je da našim privrednicima i zaposlenima pomognemo da u skladu sa preporukama struke izvrše sve potrebne radnje kao bi se zaštitili na najbolji mogući način.

U prilogu Vam dostavljamo Uputstva o preventivnim mjerama za bezbjedan i zdrav rad u cilju prevencije od COVID–19 za poslodavce i zaposlene u kancelarijama, za radnike u maloprodajnim objektima i  radnike u građevinarstvu.

Nakon što PROČITATE, uputstva dostavite svojim poslodavcima i njihovim zaposlenima da PROUČE i da dalje PROSLIJDE svima za koje mislite da im mogu pomoći. Možda Vas naša ideja inspiriše na nešto slično i Vi uradite Uputstvo, proceduru, poster…..Sve dostavljene  materijale treba dostaviti poslodavcima, zaposlenima, kolegama, komšijama i nama  dragim osobama u cilju podizanja svijesti za primjenu mjera prevencije u borbi protiv pošasti i neprijatelja pod nazivom CORONA VIRUS - COVID-19.

Uputstvo za rad u maloprodajnim objektima
Uputstvo za rad u kancelarijama
Uputstvo za rad na gradilištima
Učešće javnog sektora u finasiranju plaća