Konferencija: Poslovna zajednica i ciljevi održivog razvoja,- poziv za registraciju

12.06.2018
Kancelarija Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini i Ambasada Švedske imaju zadovoljstvo pozvati Vas na Konferenciju: Poslovna zajednica i ciljevi održivog razvoja koja se održava 12. juna 2018. godine u Hotelu Hills u Sarajevu.

 
Konferencija predstavlja platformu za promoviranje ciljeva održivog razvoja i podizanje svijesti o izuzetno važnoj ulozi preduzeća u njihovom ostvarivanju. Učesnici konferencije će se osvrnuti na globalne teme u kontekstu Bosne i Hercegovine, uključujući, između ostalog, i odgovorno upravljanje resursima i zaštitu okoliša, etično poslovanje, otvaranje kvalitetnih radnih mjesta i njihov uticaj na imidž i konkurentnost preduzeća.

Tokom konferencije će se također razgovarati i o pitanjima korporativne društvene odgovornosti, jednakim mogućnostima i rodnoj ravnopravnosti. Cilj konferencije je predstaviti iskustva švedskih i bh. preduzeća koja posluju u skladu s ciljevima održivog razvoja, ostvarujući tako veći rast, uz smanjenje poslovnih rizika.  

Na konferenciji koju će otvoriti ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, gospodin Mirko Šarović, gospodin Johannes Oljelunda, generalni direktor za međunarodnu razvojnu saradnju u Ministarstvu vanjskih poslova Švedske i gospođa Sezin Sinanoglu, rezidentna predstavinca UN-a u Bosni i Hercegovini, očekuje se učešće više od 300 predstavnika privatnog sektora, javnih institucija, poslovnih udruženja i razvojnih agencija, akademske i međunarodne zajednice.

Na konferenciji će također učestvovati i njegova ekselencija ambasador Anders Hagelberg, kolege iz Švedske razvojne agencije (Sida) u Bosni i Hercegovini, kao i predstavnici švedskog poslovnog sektora u ulozi glavnih govornika:

• g. Saša Bešlić, šef održivog poslovanja Nordea,
• gđa Katarina M Eriksson, viša projektna menadžerica, Program hrana za razvoj, Tetra Laval,
• gđa Susanne Sweet, Ekonomski fakultet u Štokholmu,
• g. Daniel Paska, direktor Programa tehnologija za dobrobit, Ericsson.

Posebno se radujemo što će uvodnu prezentaciju održati g. Ola Rosling, direktor Gapminder fondacije i jedan od globalno najcjenjenijih motivacionih govornika i analitičara. Više informacija na linku.

Kako biste osigurali svoje učešće, iskoristite priliku za ranu registraciju ovdje. Više informacija o konferenciji možete pronaći ovdje.