Međunarodni sajam i konferencija energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije ENERGA 2019

24.05.2019
Međunarodni sajam i konferencija energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije ENERGA, održat će se od 11. do 13. juna 2019. godine u Centru Skenderija, Sarajevo.

Promocija energetskog sektora posvećenog modernoj, održivoj i efikasnoj budućnosti, cilj je ovog sajma i konferencije koji se deveti put po redu održavaju u BiH.

KONFERENCIJA
U okviru trodnevnog konferencijskog programa učesnici će, između ostalog, prezentovati/diskutovati na sljedeće teme:

- Analiza tržišta obnovljive energije
- Investicije i integracije obnovljivih izvora energije u BiH, sa fokusom na integraciju vjetroelektrana
- Blok 7 Termoelektrana Tuzla
- Maloprodajno tržište električne energije u BiH
- Biogasne elektrane – Investiciona prilika za poljoprivrednike

U okviru prvog dana konferencijskog programa, potvrđen je i nastup Međunarodne agencije za obnovljivu energiju (IRENA) sa temom – "Analiza tržišta obnovljive energije: Jugoistočna Evropa”.
Preliminarni program konferencije možete pogledati na http://energa.ba/program    


SAJAM
Svjesni činjenice da inovativnost i tehnološki napredak čine osnovicu za dalji razvoj sektora, za 9. izdanje ENERGA najavljujemo veće prisustvo studenata, mladih stručnjaka i „start-up" kompanija, koji će kroz posebno osmišljen program, sesije i dizajnirani sajamski izložbeni prostor moći prezentovati svoje poslovne ideje i projekte.
U sajamskom paviljonu ove godine će se predstaviti izlagači sa područja BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Slovačke, Češke, Poljske, Turske, Austrije, Emirata…


B2B SUSRETI
Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Evropska poduzetnička mreža u Bosni i Hercegovini (EEN) uz podršku Privredne/Gospodarske komore FBiH, Fondacije za razvoj odnosa BiH i Turske – BIGMEV, Tuzlanskog sajma, te brojnih međunarodnih organizacija i agencija za podršku biznisu iz Evropske unije i regiona ponovo će organizirati poslovne susrete firmi u okviru 9. međunarodnog sajma ENERGA, koji će se ove godine realizirati u trajanju od dva dana. Registracija za B2B sastanke vrši se putem linka http://energa2019.talkb2b.net

ENERGA 2019 se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstva energije, rudarstva i industrije Federacije BiH i Vlade Kantona Sarajevo.

Partneri projekta su Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH, Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH, EUSR, USAID, UNDP i GIZ.