Memorandum o suradnji i razumijevanju između Mostarskog sajma i Zagrebačkog velesajma

12.12.2019Zagreb, 11. prosinca 2019.

U okviru proširenja poslovanja kao i već ostvarene suradnje sa sajamskim organizatorima u svijetu, Zagrebački velesajam nastavlja razvijati odnose na međunarodnom planu. Danas je tim povodom potpisan Memorandum o suradnji i razumijevanju između Mostarskog sajma i Zagrebačkog velesajma.

Memorandum su potpisali temeljem uzajamno iskazanog interesa za razvoj poslovne suradnje u području zajedničkog organiziranja međunarodnih sajamskih projekata i događanja, uvažavajući značaj sajamske industrije za gospodarski razvoj i rast nacionalnih ekonomija kao i ukupnih bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Cilj je kreiranje zajedničke platforme za tržišno uspješnu međunarodnu prezentaciju snage i potencijala gospodarskih i društvenih djelatnosti obiju zemalja na osnovi načela jednakosti i obostrane koristi, te uspostava poslovne suradnje vezane uz zajedničko organiziranje tematskih sajamskih projekata i događanja.
Memorandum su potpisali dr.sc. Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma i Delfina Bošnjak, direktorica Mostarskog sajma. Potpisivanju su prisustvovali doc. dr. sc. Marko Šantić, potpredsjednik Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine i Toni Biluš, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba i zamjenik pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba.