Na konferenciji u Splitu potpredsjednik Šantić potpisao Memorandum o razumijevanju

14.06.2022


U petak je u Splitu održana međunarodna konferencija „Meet the olive" na kojoj su predstavljeni ključni dosadašnji rezultati projekta COOPeR u kojem sudjeluje Privredna/Gospodarska komora FBiH zajedno s drugim projektnim partnerima.

U okviru konferencije koja je okupila brojne relevantne sudionike iz zemalja okruženja, potpredsjednik Komore doc.dr.sc. Marko Šantić je potpisao Memorandum o razumijevanju o uspostavljanju prekogranične mreže dionika u maslinarstvu koja će raditi na zajedničkim aktivnostima usmjerenim ka održivosti uspostavljenog centra za maslinarstvo.
Prekograničnu mrežu osnivaju partneri na projektu COOPeR, a ista će biti otvorena za uključenje dionicima iz oblasti maslinarstva koji predstavljaju predstavnike lokalnih, regionalnih i nacionalnih tijela uprave, malih i srednjih poduzeća, nevladinih organizacija, organizacija za podršku poslovanju, visokoškolskih i istraživačkih institucija i ostalih relevantnih dionika iz oblasti maslinarstva.

Zvonimir Miletić je prezentirao aktualne projektne aktivnosti Komore te je na održanom panelu izrazio spremnost Komore za sudjelovanje u nastavku razvoja bh. maslinarstva kroz EU projekte.  

Projekt COOPeR sufinanciran je sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, a provodi se u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020.