Najava događaja Match4Industry, 6.-7.11.2019. godine, Kodželi, Turska

25.07.2019
Privredna/Gospodarska komora FBiH obavještava zainteresirane da će i ove godine, u saradnji sa partnerima Fondacijom BIGMEV i Sarajevskom razvojnom agencijom SERDA, biti organizirana posjeta i učešće na međunarodnom događaju pod nazivom Match4Industry.

Match4Industry su bilateralni susreti koji će se, osmi put po redu, održati na sajmu industrije i tehnologije SANTEK u Kodžaeliju u Turskoj, u periodu 6. i 7. novembra 2019. godine. Događaj je prilika za ostvarivanje direktnih kontakata i saradnje između partnera iz Turske i Bosne i Hercegovine. Pored ovih ciljanih bilateralnih sastanaka u prostoru sajma, kao opcioni program bit će organiziran i obilazak kompanija, pružajući tako učesnicima priliku da iz prve ruke sagledaju poslovno okruženje Kodžaelija.

Glavni sektori koji učestvuju su: autoindustrija, metalna industrija, plastika i guma, kemikalije, građevinarstvo i građevinski materijali, energija, okoliš, elektronika, informaciono-komunikacijske tehnologije, žensko poduzetništvo.

Konačan poziv sa detaljima oko učešća i načina prijave, bit će objavljen krajem avgusta. Poduzetnici, univerziteti i kompanije aktivne u navedenim sektorima, moći će registrirati svoje profile preko web stranice koja će uskoro biti dostupna.