Najava sajma "ECO EXPO 2018": Međunarodni sajam zaštite životne sredine

12.02.2018
Obaviještavamo Vas da Privredna komora Zelena Srbija (koja je osnovana radi ostvarivanja ciljeva u oblasti zaštite životne sredine, energetske, zelene gradnje, poboljšanje upravljanja otpadom i održive poljoprivrede) organizuje ''ECO EXPO 2018'' Međunarodni sajam zaštite životne sredine, u periodu od 12. do 13. aprila 2018. godine u BEL EXPO centru na Novom Beogradu, ulica Španskih boraca 74.

Uporedo sa sajamskom manifestacijom,  održati će se i Konferencija, sa međunarodnim učešćem POGLAVLJE  XXVII – U susret realizaciji obaveza,  sa sljedećim temama koje će biti organizovane u obliku šest panela:

1. Klimatske promjene, scenariji adaptacionih mjera;
2. Energetika i životna sredina;
3. Vode - upravljanje vodama, kvalitet vode (prečišćavanje pitkih i otpadnih voda);
4. Otpad i sekundarne sirovine;
5. Informacione tehnologije i Životna sredina  ("Zelena mreža") u funkciji unapređenja privrede i
6. Finansiranje projekata u oblasti životne sredine.

Događaj će biti otvoren od strane ministra zaštite životne sredine,  a također će aktivno učešće uzeti i ministri nadležni za energetiku i rudarstvo, poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, kao i predstavnici državne uprave i lokalne samouprave. Time se učesnicima pruža jedinstvena prilika da od najkompetentnijih ličnosti iz struke i države dobiju korisne informacije koje mogu pomoći u ostvarenju poslovne politike u budućnosti, posebno u pogledu korištenja raspoloživih sredstava u EU, kao i načinima finansiranja projekata iz predmetnih oblasti.

Očekuje se veliki broj predstavnika resornih ministarstava, predstavnika Evropske komisije, ambasada, stručnjaka u ovim oblastima, kao i posjetitelja.

Pored toga, Danska, kao jedna od najnaprednijih zemalja u okviru EU, će biti učesnik na ovoj manifestaciji u formi Zemlje domaćina (ili Zemlje partnera).

Također, potvrđeno je učešće brojnih vodećih kompanija iz navedenih područja, što otvara prostor za poslovnu saradnju i aranžmane. U organizaciji Privredne komore  Zelene Srbije omogućiti će se održavanje poslovnih sastanaka u formi B2B.