Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u BiH I zemljama Zapadnog Balkana

21.04.2017
Privredna/Gospodarska komora FBiH obaviještena je od strane AHK - Predstavništva njemačke privrede BiH  da će se ovogodišnja konferencija "Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana” po prvi put održati izvan Njemačke.

Konferencija ove sourcing-inicijative za Zapadni Balkan – projekta njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, nabavu i logistiku (BME), njemačkog Saveznog ministarstva za privredu i energiju (BMWi) te njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHK) održat će se 31. maja u Beogradu.

Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim firmama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ove regije, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja.

Zainteresovane njemačke firme dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj firmi iz elektro i elektronskog sektora.

Svoju zainteresovanost za učešće u projektu ostvarujete kroz popunjavanje prijavnog
formulara na adresu sanjin.purgic@ahk.ba  najkasnije do 25.4.2017.godine.

Profili njemačkih kompanija - preuzeti ovdje.
Pozivno pismo - preuzeti ovdje.
Prijavni obrazac - preuzeti ovdje.