Obavijest o EU4AGRI info sesiji - 3.5 miliona KM za ruralni turizam u BiH

26.01.2022
Obavještavamo vas o održavanju info sesije o Javnom pozivu za podršku investicijama u ruralni turizam u Bosni i Hercegovini.

Info sesija bit će održana u srijedu, 02.02.2022. godine od 11h putem live prenosa na Facebook stranici EU4AGRI projekta.

Na info sesiji će se zajedno proći kroz dokumente za javni poziv i uputiti savjete za što kvalitetnije i uspješnije aplikacije.

Ovaj javni poziv objavljen je u okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, koje financira Evropska unija.

Javni poziv vrijedan 3,5 miliona KM za podršku investicijama u ruralni turizam u Bosni i Hercegovini objavljen je s ciljem razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta, te očuvanja prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane COVID-19 pandemijom.

Tko se može prijaviti?

Podnosilac prijave može biti jedinica lokalne samouprave, poduzeće ili obrt koji se bavi pružanjem turističkih usluga i/ili proizvoda, javna ustanova i organizacija koja upravlja zaštićenim prirodnim područjima u BiH, nevladina organizacija (NVO) i udruženje sa iskustvom u vođenju projekata razvoja i promocije turističke ponude.

Više informacija o javnom pozivu budite slobodni saznati putem ovog linka:

https://eu4agri.ba/calls/javni-poziv-potencijalnim-korisnicima-bespovratnih-sredstava-za-mjeru-podrske-investicijama-za-razvoj-ruralnog-turizma/