Održan sastanak Odbora Udruženja upravitelja stambeno-poslovnih zgrada PKFBiH

24.04.2018
U  Privrednoj /Gospodarskoj komori Federacije Bosne i Hercegovine, dana 18.04.2018. godine, održana je sjednica Odbora Udruženja upravitelja stambeno-poslovnih zgrada Federacije Bosne i Hercegovine.

Na sjednici je posebna pažnja posvećena organizaciji okruglog stola na temu: "Provođenje mjera zaštite od požara u objektima kolektivnog stanovanja na području Kantona Sarajevo”. Planske aktivnosti okruglog stola ogledaju se u sljedećem:  značaj provođenja mjera PP zaštite, ukazivanje na pravni okvir u ovoj oblasti, a naspram djelovanja izabranih Upravnika zgrada, iznošenje problema koji su evidentni u provođenju mjera PP zaštite, te iznalaženje odgovora na druga pitanja.  

Problematika rada upravitelja stambeno-poslovnih zgrada Federacije Bosne i Hercegovine uključuje širok dijapazon drugih aktera privrede i društva, stoga predstavnici Udruženja upravitelja stambeno-poslovnih zgrada Federacije Bosne i Hercegovine smatraju da se ovim okruglim stolom započinje proces kojim se otklanjaju dileme i nejasnoće po pitanju provođenja mjera zaštite od požara u objektima kolektivnog stanovanja na području Kantona Sarajevo i samim tim unaprijeđuje proces upravljanja i održavanja zgrada kolektivnog stanovanja.