Održana Međunarodna konferencija PGKFBIH na 19. Sajmu gospodarstva Mostar 2016.

14.04.2016
U srijedu 13.04.2016. godine, održana je Međunarodna konferencija „Nove perspektive razvoja Bosne i Hercegovine kao dijela Jadransko Jonske regije"  na 19.međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar, a u organizaciji PGKFBIH.

Konferencija je bila organizirana u suradnji sa JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar, te je bila izuzetno posjećena, a  njeno otvaranje je upriličio vrh Parlamentarne skupštine BIH.

Na samom otvaranju prisutne su pozdravili predsjednik VTK, doc.dr.sc. Bruno Bojić, zatim predsjednik Foruma komora Jadransko Jonske regije gosp Rodolfo Giampieri, te potpredsjednik PGKFBIH i predsjednik organizacijskog odbora Konferencije dr.sc. Marko Šantić.

Nakon toga je konferenciju svečano otvorila dopredsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BIH, gđa Borjana Krišto.

Konferencija se sastojala od dva panela, sa dvije izuzetno zanimljive i aktualne teme: energetike; gdje su panelisti, predstavnici FERK-a, ministarstvo FMERI, Operater za OIEiEK te strani investitori imali priliku razgovarati i izmijeniti mišljenja i iskustva na temu „Perspektiva i prepreka u realizaciji projekata obnovljivih izvora energije", i agrikulture; gdje su  na panelu pod nazivom „Vino s mirisom smilja" , mladi budući poduzetnici koji su se odlučiti baviti sadnjom smilja mogli čuti iskustva i savjete Federalnog Agro mediteranskog instituta Mostar, te naših vrsnih vinara, koji su svoju proizvodnju vina pretvorili u već prepoznatljiv brand Hercegovine.