ODRŽANI BILATERALNI SASTANCI BH I PRIVREDNIKA TRGOVAČKE KOMORE AKSARAY R.TURSKA

03.04.2017
U organizaciji Privredne komore Federacije BiH i  Tubsiada, asocijacije tursko bosanskih privrednika, dana 31.03.2017. u velikoj sali Komore upriličena je posjeta predstavnika Trgovačke komore turskoga grada Aksaray.

Posjeta turskih privrednika ima za cilj ima uspostavljanje saradnje između turskih i bh. privrednika kao i razmatranje mogućnosti za ulaganje u BiH.

Nakon što su riječi dobrodošlice gostima uputili potpredsjednik P/G komore FBiH  Mirsad Jašarspahić,  i potpredsjenik VTK BiH dr. Bruno Bojić prisutnima se u ime turske delegacije obratio predsjednik Trgovačke komore Aksaray gospodin Ahmet Koćaš.

Voditelj Centra za međunarodnu saradnju P/G komore FBiH Emir Pašić je potom prisutnima prezentirao potencijale, prilike i mogućnosti ulaganja u BiH.

Nakon uspješne  prezentacije kojom su gosti dobili najbitnije informacije vezane za ključna pitanja u vezi osnivanja firme, poreske politike i pravnog okruženja održani su unaprijed dogovoreni B2B sastanci privrednika.

Iskazan je veliki interes za započinjanje poslovne saradnje sa bh firmama iz oblasti mesoprerađivačke, metalne, tekstilne industrije, kao i građevinarstva i prometa nekretninama.