Osnovano Udruženje proizvođača, otkupljivača, prerađivača i izvoznika jagodičastog voća

21.03.2017
U cilju okupljanja privrednih društava koja se bave proizvodnjom, otkupom, preradom i izvozom maline i drugog jagodičastog voća na području FBiH radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva, kao i zaštite zajedničkih interesa, te zalaganje za očuvanje i zaštitu domaće proizvodnje danas je u prostorijama Privredne/Gospodarske komore FBiH održana Osnivačka skupština Udruženja proizvođača, otkupljivača, prerađivača i izvoznika jagodičastog voća.

Po osnovu inicijative privrednika iz navedene oblasti, sa jasnom vizijom i misijom, te definisanim ciljevima  Osnivačka Skupština Udruženja, pored svog konstitutivnog karaktera imala je i radni dio, na kojem su se u pravno tehničkom smislu uredila pitanja neophodna za dalji nesmetan rad novoformirane strukovne asocijacije.

Za predsjednika Udruženja na skupštini je odabran g. Enver Avdić - ESOF d.o.o. Donji Vakuf, dok je za potpredsjednika odabran g. Kemal Mujkanović kompanija EURO - STIL d.o.o. Doboj, te članovi Odbora : Midhat Haračić (OZZ Pronatura Zenica), Muhamed Palačkić (Heko d.o.o. Bugojno), Smail Korajlić (Klass Con d.o.o. Sarajevo), Tihomir Pocrnja (Starnet d.o.o. Bugojno) i Amir Makić (Vrganj promet d.o.o. Bužim).

Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH kao asocijacija privrednih subjekata je u stalnim nastojanjima da privrednim društvima omogući poslovanje u što povoljnijem poslovnom okruženju, a upravo je i formiranje ovog Udruženja nastalo kao izraz potrebe privrednika kako bi se uredili i kreirali bolji poslovni uvjeti za njihov rad.