Otvoren Prvi specijalizirani sajam tekstila, kože i obuće – TIMOD EXPO u Travniku

25.04.2019
Prvi specijalizirani sajam tekstila, kože i obuće – TIMOD EXPO 2019 otvoren je u srijedu, 24.04.2019. godine u Travniku.  Ova uspješna priča, u sebi nosi razmjenu znanja obrazovnih institucija, ali i praktičnog dijela. Posjetioci sajma imat će priliku upoznati se sa proizvodima dvadeset devet izlagača, iz šest zemalja: BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Poljske i Italije.

Sajam se održava od 24 - 26. aprila 2019. godine u prostorima PSKC „Pirota" u Travniku. Riječ je o poslovnoj manifestaciji sa međunarodnim učešćem koja okuplja na jednom mjestu predstavnike sektora tekstila, kože, obuće, dobavljače mašina i opreme iz ove industrijske branše i druge aktere iz lanca vrijednosti predmetnih branši.

Sajam je koncipiran na način da pruži brojne mogućnosti domaćim i međunarodnim kompanijama, potakne dodatne investicije i olakša poslovnu saradnju u oblasti tekstila, kože i obuće, te da omogući uvid u trendove razvoja i perspektivu ove industrije.

Prvog dana upriličene su modne revije kompanije Alma Ras i DressCode by Prevent, te stručno predavanje jedanog od vodećih stručnjaka u tekstilnoj branši g. Wolfganga Weisa.

Privredna komora Federacije BiH dala je svoju podršku navedenoj  manifestaciji, te na marginama sajma strukovno Udruženje TOKO PKFBiH održalo je redovnu sjednicu Upravnog odbora. Ovo je bila idealna prilika da se razgovara o problematici sektora, ali i o značaju prezentiranja njegovih potencijala i uspjeha, nakon čega je upriličen i zajednički obilazak sajma.