OZVANIČEN POČETAK "PODUZETNIČKE AKADEMIJE ZDK"

28.10.2020
Uspješno okončanje IV modula "Poduzetničke akademije u Kantonu Sarajevo” ozvaničilo je početak "Poduzetničke akademije ZDK”, koju implementira NVO PoduzetniceIN, uz podršku Zavoda za zapošljavanje FBiH i Privrednu/Gospodarsku komoru FBiH kao prijatelja projekta.

Polaznici su nezaposlene osobe koje se vode na evidenciji Službe za zapošnjavanje u ZDK i imaju afinitete ka samoupošljavanju. Akademija kroz koju će polaznici proći ima za cilj dodatno osnaživanje i motivisanje potencijalnih poduzetnika u snabdijevanju potrebnim alatima neophodnim za realizaciju njihove poduzetničke ideje, a obuhvata znanja iz oblasti ličnih vještina, računovodstva, prava, marketinga, izrade biznis plana, strategije i drugih srodnih tematika.

"Prvi modul Poduzetničke akademije ZDK” u ulozi predavačice otvorila je Adisa Tufo, poduzetnica i ekonomistica, certificirana menadžerica i certificirani life & business coach, dobitnica niza priznanja za svoj rad u realnom sektoru i aktivizam u nevladinom sektoru.  

"Današnji dan je obilježila nevjerovatna energija i veliki entuzijazam svih polaznica i polaznika. Biznis ideje koje su iznijeli polaznici akademije su izuzetno dobre i realne, a sad krećemo u izradu biznis plana i tek tada ćemo znati koliko su realistične i dostižne. Po mojoj slobodnoj procjeni sve su realne, a nosioci istih su itekako kompetentni da ih do kraja realizuju i krenu putem samozapošljavanja i zapošljavanja drugih. Ova Akademija je veliki doprinos NVO PoduzetniceIN i ZZZ FBiH ekonomiji ZDK. Ljudi, koji imaju tako dobre ideje, koji vjeruju u njih, treba da kroz ovu edukaciju sve uobliče u jedan poslovni proces; ova edukacija, inspiracija i motivacija u paketu koji se zove "poduzetničkom akademijom” će pokrenuti nove poduzetničke priče za koje će se tek čuti”, istakla je Tufo.Privredna/Gospodarska komora FBiH pozdravlja i kao partner projekta podržava NVO PoduzetniceIN u implementaciji projekta Poduzetnička akadmija ZDK, naročito u ovim izazovnim vremenima, kad je više nego ikad potrebno potencijalne poduzetnike, a naročito žene poduzetnice ohrabriti i educirati, a prije svega motivisati da krizu prepoznaju kao novu priliku.