POBJEDA D.D. TEŠANJ - Održana VII sjednica odbora UMEI

kfbih 10.11.2015

U četvrtak 5.11.2015. godine u kompaniji POBJEDA D.D. u Tešnju je održana sedma po redu sjednica Odbora Udruženja metalne i elektro industrije Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH. Na početku sjednice je g. Kasim Kotorić – izvršni direktor za proizvodnju, prezentirao kompaniju Pobjeda d.d. i hronološki od samog osnivanja do danas opisao put ove zasigurno jedne od najuspješnijih kompanija u Bosni i Hercegovini. Važno je istaći i da su pored nekoliko velikih kriza koje su pogodile kompaniju, rukovodstvo kompanije zajedno sa radnicima, uspjeli iz kriza izaći kao pobjednici i nastaviti svoju uspješnu misiju. Danas je Pobjeda Tešanj kompanija koja proizvodi uglavnom pumpe za ulje i vodu, ali i druge proizvode u skladu sa raspoloživim proizvodnim kapacitetima. Veliki dio svoje proizvodnje izvoze u zemlje EU, Turske, Egipta, UAE i dr. U toku su velike investicije i za očekivati je da će ovaj bh. gigant imati uspješan razvojni put. U nastavku sjednice predsjednik Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH g. Mirsad Jašarspahić je prisutne upoznao sa Komorskim aktivnostima i dao kratak osvrt na Zakon o porezu na dobit F BiH i Zakon o radu F BiH.

Sekretar Udruženja je prezentirao rad Udruženja od njegovog osnivanja 2002. godine do danas i informisao prisutne o realizaciji zaključaka sa prethodne sjednice Odbora.

Nakon završetka sjednice po tačkama dnevnog reda, krenulo se u obilazak proizvodnih pogona kompanije POBJEDA D.D. Tešanj.

Sekretar UMEI
Almin Mališević, dipl.ing.maš.