Podrška poljoprivrednim proizvođačima s područja općine Konjic

Izvor: Fena 24.05.2021


Općina Konjic je, s ciljem stvaranja uslova za unaprijeđenje i razvoj poljoprivrede na području te općine, objavila javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji.

Kroz ove aktivnosti sufinansirat će se direktni podsticaji za animalnu i biljnu proizvodnju, investiranje u poljoprivredna gazdinstva te ostale vrste novčanih podsticaja (organska proizvodnja i podrška registrovanim obrtnicima u svim poljoprivrednim proizvodnjama za sufinansiranje doprinosa), naveli su iz Općine Konjic.

Kako su istakli, pravo učešća imaju sva porodična poljoprivredna gazdinstva, fizička lica-obrtnici i pravna lica s područja općine Konjic upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata (RPG i RK) koja ostvaruju poljoprivrednu proizvodnju na području te općine, članovi jednog od udruženja članica Saveza koji blagovremeno podnesu zahtjev za podsticaj sa potrebnom dokumentacijom i ispune sve uslove propisane javnim pozivom.

Svi zainteresirani tekst javnog poziva za podnošenje zahtjeva za podsticaj poljoprivrednoj proizvodnji sa svim pratećim obrascima mogu preuzeti na zvaničnoj web stranici Općine Konjic  ili u Službi za privredu, finansije i društvene djelatnosti, kancelarija br. 29.

Sve dodatne informacije o javnom pozivu mogu se dobiti i putem telefona 036/712-236 Općina Konjic kao i 036/735-041 Savez poljoprivrednih udruženja Konjic.
Javni poziv ostaje otvoren do 1. juna ove godine.