Poljoprivredno-prehrambeni sektor: Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu finansijske pomoći poslovnim subjektima iz poljoprivredno-prehrambenog sektora u okolnostima pandemije COVID-19

23.10.2020
Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH obavještava privredne subjekte da je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavilo Javni poziv za dodjelu finansijske pomoći poslovnim subjektima iz poljoprivredno-prehrambenog sektora u okolnostima pandemije COVID-19.

Javni poziv je objavljen u skladu sa Uredbom o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije Bosne i Hercegovine u okolnostima pandemije COVID- 19, koju je Vlada FBiH donijela na 240. sjednici Vlade FBiH (objavljena u SL novinama FBiH broj 74/20).

Pravo učešća imaju izvozno orijentisana privredna društva, zadruge, obrti i drugi pravni subjekti koji su ostvarili izvoz veći od 30 posto ukupnog prihoda u prethodnoj godini (vlastita proizvodnja, otkup ili prerada poljoprivredno-prehrambenih proizvoda sa teritorije Federacije BiH).

Tekst javnog poziva možete preuzeti na stranici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na linku: https://fmpvs.gov.ba/2020/10/23/9814/