Poslovni susreti bh. i njemačkih privrednika iz oblasti metalske, auto i elekto-industrije – Minhen, 27.11.2019.

07.10.2019
Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Privrednom komorom Minhena i Gornje Bavarske (IHK), Predstavništvom njemačke privrede u Bosni i Hercegovini (AHK), Bavarskim ministarstvom ekonomskih poslova, te Evropskom preduzetničkom mrežom, organizuje poslovne susrete bh. i njemačkih privrednika iz oblasti metalske, auto i elekto-industrije, koji će se održati 27.11.2019. godine u Minhenu.

Cilj posjete je unaprijeđenje ekonomskih odnosa između dvije zemlje. Poslovni susreti se organiziraju radi intenziviranja poslovne saradnje u području metalske, auto i elektro industrije, te realizacije novih poslova.

Kao što se može vidjeti u preliminarnom  programu, planirane su prezentacije na temu „ekonomske saradnje između Bosne i Hercegovine i Bavarske", zatim prezentacija o mogućnostima ulaganja u BiH, predstavljanje poslovnih iskustava njemačkog investitora u BiH, a nakon plenarnog dijela održavanje i poslovnih susreta.

Tokom B2B sastanaka, bh. kompanije - učesnice imati će priliku predstaviti svoje kompanije i usluge njemačkim kompanijama iz metalnog sektora (metalne konstrukcije i inženjering, metaloprerađivački sektor i proizvodnja alata), auto i elektro sektora.

Napomene:
- Troškove smještaja i prevoza snose same kompanije.
- Kotizacija za učešće na ovom događaju se ne naplaćuje.
- Tokom B2B  susreta obezbjeđeni su ručak i osvježenje za bh. kompanije.
- Tokom radnog programa bit će obezbjeđen prevod njemački - B/H/S i B/H/S - njemački jezik
- Bilo bi poželjno da predstavnici kompanija koriste engleski ili njemački jezik

Sve kompanije iz navedenih oblasti koje imaju interes da učestvuju u  poslovnoj delegaciji,  molimo da ispune priloženu prijavu i dostave je najkasnije do 10.10.2019. godine na e-mail: amila.sehic@komorabih.ba  ili na fax: 033 214 292. Kontakt osoba je gđa Amila Šehić (tel: 033 566 224 ili e-mail: amila.sehic@komorabih.ba).