Potpredsjednik P/G KFBiH na prijemu kod novoimenovanog ambasadora Republike Indonezije

18.03.2021
Potpredsjednik Privredne/Gospodarske komore FBiH, gosp. Mirsad Jašarspahić je na poziv Njegove ekselencije Roem Kono, upriličio posjetu novoimenovanom ambasadoru Republike Indonezije u BiH.

Na sastanku je razgovarano o brojnim temama, a prije svega o značaju unapređenja saradnje između privrednika Bosne i Hercegovine i Republike Indonezije s ciljem poboljšanja ekonomskih odnosa, pospješenja trgovinskih, turističkih, ali i direktnih kontakata privrednika, čime bi se dodatno ublažile i posljedice pandemije korona virusa.

Ovom prilikom potpredsjednik Privredne/Gospodarske komore FBiH, zahvalio se Njegovoj ekselenciji na prijemu i prepoznavanju Komore FBiH kao strateškog partnera u unapređenju ekonomskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Indonezije, te je istaknuo da sad više nego ikad su potrebne jake međunarodne konekcije i veze kojima će se podržati privrednici, osnažiti lanci dobavljača, ali i ostvariti nove poslovne saradnje, a naročito u sektorima prehrambene, drvne, tekstilne industrije, te sektoru turizma kao posebnim potencijalima saradnje između ove dvije zemlje.  

U tom cilju Privredna/Gospodarska komora FBiH pozdravlja i podržava sve aktivnosti Ambasade Republike Indonezije u BiH, a naročito već najavljene Četvrte poslovne susrete privrednika Indonezije i BiH, koji će zbog trenutnog epidemiološkog stanja ove godine biti održani online 25.03.2021.

U zaključku sastanka, Njegova ekselencija Roem Kono se zahvalio predstavnicima Privredne/Gospodarske komore FBiH na posjeti i nastavku saradnje u unapređenju ekonomskih odnosa s fokusom na organizacije sajmova, posjete privrednih delegacija, promociju potencijala Bosne i Hercegovine,  te uspostavljanje direktnih poslovnih kontakata posredstvom Privredne komore FBiH i Ambasade Republike Indonezije, uz želje za što bržim prevazilaženjem trenutnog stanja uzrokovanim korona virusom i organizovanjem pomenutih aktivnosti s online modusa na direktne.