Poziv bh. kompanijama za učešće na poslovnim susretima i posjeta sajmu "Aluminum 2018"

04.09.2018
Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH obaviještava da Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Evropske preduzetničke mreže u Bosni i Hercegovini i suorganizaciji EEN-a Sjeverne Rajne-Vestfalije, Privredne komore Dizeldorfa, organizuje u Njemačkoj poslovnu misiju za bosanskohercegovačke kompanije-dobavljače iz metaloprerađivačkog, elektro i sektora autoindustrije. U okviru poslovne misije planirano je održavanje poslovnih sastanaka bh. i njemačkih kompanija (B2B susreti) i posjeta sajmu „Aluminum messe 2018".

Poslovna misija  će se realizovati u periodu od  08. do 10. oktobra 2018. godine u Dizeldorfu.

Preliminarnim programom je predviđen sljedeći sadržaj:
• 08. oktobar 2018. - odlazak iz Sarajeva za Dizeldorf;
• 09. oktobar 2018. - B2B sastanci bh. i njemačkih kompanija;
• 10. oktobar 2018. - posjeta sajmu „Aluminum messe 2018" i povratak iz Dizeldorfa u Sarajevo.

Tokom B2B sastanaka bh. kompanije - učesnice imati će priliku predstaviti svoje kompanije i usluge njemačkim kompanijama iz metalnog sektora (metalne konstrukcije i inženjering, metaloprerađivački sektor i proizvodnja alata, autoindustrija), kao i iz elektro sektora.

Kao što se može vidjeti u priloženom  preliminarnom  programu, planirana je i jednodnevna posjeta vodećem svjetskom sajmu aluminijske industrije - „Aluminum Messe 2018". Sajam na jednom mjestu okuplja proizvođače sirovog aluminija, proizvođače poluproizvoda i proizvoda od aluminija, te proizvođače opreme za površinsku zaštitu i obradu profila. Na površini od 80.000 m2 sajam svake druge godine okupi više od 1.000 izlagača iz različitih zemalja svijeta i privuče više od 27.000 posjetilaca. U prilogu možete pronaći pregled  izlagača na sajmu „Aluminum Messe 2018".

Sve informacije o sajmu možete pronaći na zvaničnoj web stranici događaja: www.aluminium-messe.com.

Želimo napomenuti da će biti organizovan i obilazak jedne njemačke kompanije iz sektora metalne industrije.

Kriteriji za učešće kompanija:
• Kompanija mora da pripada jednom od sljedećih sektora industrije: metalnom sektoru (metalne konstrukcije i inženjering, metaloprerađivački sektor i proizvodnja alata), sektoru autoindustrije (dobavljač za autoindustriju), kao i elektro sektoru;
• Neophodno je da predstavnici kompanija aktivno koriste engleski ili njemački jezik (radi adekvatnog predstavljanja kompanije na događaju).

Sve kompanije iz navedenih oblasti koje imaju interes da učestvuju u ovoj poslovnoj misiji molimo da ispune priloženu prijavu i dostave je najkasnije do 14.09.2018. godine na e-mail:  mersiha.selmanovic@komorabih.ba ili na fax: 033 214 292. Kontakt osoba je gđa Mersiha Selmanović.

Napomene:
- Troškove smještaja i prevoza snose same kompanije.
- Kotizacija za učešće na ovom događaju se ne naplaćuje.
- Besplatan ulaz na sajam  „Aluminum Messe 2018"
- Tokom B2B  susreta obezbjeđeni su ručak i osvježenje za bh. kompanije.

U  Prilogu dostavljamo:
Preliminarni program,
Prijavni obrazac i
Pregled  izlagača na sajmu Aluminum Messe 2018.