Poziv na Dan Bosne i Hercegovine u Istanbulu

23.05.2019


Obavještavamo Vas da Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH - FIPA, Generalni konzulat Bosne i Hercegovine u Istanbulu i Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH, u saradnji sa Privrednom komorom Istanbula, organizuju „Bosnia and Herzegovina Investment Day", koji će se održati 17.06.2019. godine u Istanbulu.

Nakon plenarnog dijela u kojem će se govoriti o mogućnostima investiranja i trgovinske saradnje sa BiH i na kojem će se predstaviti postojeći investitori iz Turske u našoj zemlji, predviđeno je održavanje B2B sastanaka između kompanija iz Bosne i Hercegovine i Turske.

Privredna komora Istanbula jedna je od najvećih privrednih komora na svijetu, s registriranim članstvom od 450.000 kompanija. U skladu sa profilom i interesom prijavljenih bh. kompanija, Privredna komora Istanbula će obezbijediti prisustvo odgovarajućih turskih kompanija. Posebno smatramo da kompanije iz metalo-prerađivačkog sektora, sektora proizvodnje auto dijelova, proizvodnje hrane, namještaja, hemijske industrije, turizma kao i tekstilne industrije mogu naći adekvatne sagovornike.

Pozivamo zainteresirane kompanije da popunjavanjem prijavnog obrasca iskažu interes za učešće na događaju.

Popunjen obrazac dostaviti najkasnije do 30.05.2019. godine putem e-maila: a.malisevic@kfbih.com ili  nina.pobric@fipa.gov.ba

Program događaja možete preuzeti ovdje.