Poziv na obuku EU4Business projekta „Upotreba digitalnih tehnologija u sektoru poljoprivede“

19.07.2022
Poštovani/a,

Zadovoljstvo nam je informisati Vas da EU4Business projekat, koji finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a u okviru kojeg UNDP provodi aktivnosti vezane za sektor poljoprivrede i prehrane te ruralni razvoj, organizira obuku na temu „Upotreba digitalnih tehnologija u sektoru poljoprivede". Obuka će biti održana u četvrtak, 21. jula sa početkom u 10:00 sati u prostorijama Privredne komore Federacije BiH u Sarajevu (Branislava Đurđeva 10).

Cilj obuke je upoznati učesnike sa upotrebom novih tehnologija potrebnih za cjelokupan proces digitalne transformacije. Također, obuka će obuhvatiti teme vezane za strukturu zaposlenih u smislu tehničkog znanja i osnovnih potreba za digitalnim usavršavanjem. Posebna pažnja bit će usmjerena na temu uloge i potreba malih i srednjih preduzeća u cjelokupnom procesu digitalne transformacije. Tim povodom, učesnicima obuke i ujedno potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava Evropske unije bit će prezentirani primjerni uspješnih praksi upotrebe digitalnih tehnologija u sektoru poljoprivede.

Dodatno, obuka predstavlja izuzetnu priliku za predstavnike kompanija, partnerskih organizacija i medija da se bliže upoznaju sa podrškom projekata EU4Business i EU4BusinessRecovery za investicije u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, kao i sa inovativnostima, te uspjehom koji do sada podržane kompanije ostvaruju uz podršku Evropske unije na tržištu. U okviru obuke bit će održana prezentacija objavljenog Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za investicije u digitalnu transformaciju preduzeća u sektoru poljoprivrede u Bosni i Hercegovini.

Tim povodom, bilo bi nam zadovoljstvo da prisustvujete ovom događaju. Za potvrdu Vašeg učešća potrebno je da ispunite sljedeći obrazac najkasnije do srijede, 20. jula do 12 sati.

Za dodatna pitanja stojimo na raspolaganju putem telefona +387 33 293 681.

S poštovanjem,
Željka Vidović
Projektna menadžerica

EU4BusinessRecovery


Program obuke
"Upotreba digitalnih tehnologija u sektoru poljoprivede”

10:00 -11:00
Prezentacija Javnog poziva za dodjelu bespovratnih
sredstava za investicije u digitalnu transformaciju
preduzeća u sektoru poljoprivrede u Bosni i Hercegovini

Željka Vidović
EU4BusinessRecovery projektna menadžerica
Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH

11:00-11:15
Uvod i kontekstualizacija predavanja

Milica Trajković, expert na projektu i trener
11:15-12:00
Kako su tehnologije i inovacije mijenjale svijet
11:30-13:00
Šta se valja na horizontu?
Trendovi koji povezuju IT i poljoprivredu

13:20-13:30
Zaključci i ključne lekcije