Poziv na prezentaciju Javnog poziva za certifikaciju objekata pogodnih za bicikliste

06.11.2019
Privredna/Gospodarska komora FBiH, u saradnji sa Asocijacijom za ekonomski razvoj REDAH, obavještava sve zainteresovane da je objavljen Javni poziv za certifikaciju objekata pogodnih za bicikliste (Bike Friendly Standard) koji je namjenjen registrovanim pravnim subjektima sa područja Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Crne Gore.

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH Mostar je Regionalni tehnički sekretarijat za Bike Friendly Standard za područje Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Bike Friendly je opće poznat sinonim za usluge prilagođene biciklistima. Namijenjen je različitim kategorijama objekata/servisa/atrakcija koji žele  svojom uslugom da se što više prilagode potrebama ove specifične vrste turista. U zavisnosti, kako od  vrste objekata/ servisa/ atrakcija, te njihove veličine, Bike Friendly Standard (BFS) daje mogućnosti svim zainteresiranim da se priključe ovom procesu, te stvore pogodnije uvjete u regiji za razvoj ovog specifičnog segmenta turističke ponude, te da ujedno promoviraju svoje usluge i ostvare financijsku dobit.

Info dan i prezentacija Bike Friendly Standarda će se održati u Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije BiH, dana 20.11.2019. godine, sa početkom u 13 sati (sala na 5. spratu). Pozivamo sve zainteresirane da potvrde svoj dolazak na e-mail a.softic@kfbih.com, najkasnije do 18.11.2019. godine.

Više informacija možete saznati na linku: https://www.bikefriendlystandard.com/javni-poziv/.