Poziv na prezentaciju Javnog poziva za dodjelu grant sredstava Challenge fonda

04.12.2018
U prostorijama Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH u Sarajevu, 10. decembra 2018. godine s početkom u 12:00  sati održat će se info dan na kojem će biti predstavljen treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Challenge fonda za inovativne poslovne ideje.

Challenge fond uspostavljen je u okviru projekta Challenge to change - C2C koji financijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju – Sida/Ambasade Švedske u BiH, a koji kroz četiri godine provode Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

Sredstva u ukupnom iznosu od oko 3 miliona eura namijenjena su mikro, malim i srednjim poduzećima s područja Bosne i Hercegovine i Švedske, kao i startup-ima s inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Prijave na ovaj poziv moraju biti podnesene u elektronskoj formi u skladu s uputstvima koja se nalaze u dokumentu Smjernice/Vodič za aplikante, koji se može preuzeti na www.c2c.ba, i to do 17.12. 2018. godine do ponoći.

Sve prijave će biti ocijenjene u skladu s tri osnovna kriterija: inovativnost poslovne ideje, izvodljivost i održivost poslovne ideje i društvena korist. Maksimalan iznos grant sredstavaiz Challenge fonda je  30 000 EUR.

Na info danu zainteresirani će imati priliku saznati sve detalje o načinu i uvjetima prijave, ali i iznosima koji stoje na raspolaganju aplikantima.