Poziv na Privredni forum Bosne i Hercegovine i Islamske Republike Iran

27.02.2018
Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH obavještava da će u petak, 02. marta 2018. godine, u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini boraviti ministar vanjskih poslova Islamske Republike Iran, NJ. E. gdin  Mohammad Javad Zafir, koga će pratiti privredna delegacija koju čine rukovodioci privrednih komora i najznačajnijih kompanija IR Iran.

Tom prilikom organizuje se Privredni forum Bosne i Hercegovine i Islamske Republike Irana, koji će se održati u prostorijama Hotela Bristol (Fra Filipa Lastrića 2, 71000 Sarajevo), sa početkom registracije učesnika u 8:00 h. Na forumu je planirano održavanje bilateralni susreti iranskih i bosanskohercegovačkih privrednika.

Cilj foruma je unapređenje privredne saradnje dvije zemlje, u pogledu vanjskotrgovinske razmjene i zajedničkih ulaganja, putem direktnog povezivanja privrednika i promocije investicionih prilika.  

Iranske kompanije, članovi privredne delegacije,  posluju u  raznim privrednim oblastima: poljoprivredno-prehrambeni sektor, građevinarstvo, zdravstvo-zdravstveni turizam, medicinska oprema, inženjering, rudarstvo, IT, farmaceutska industrija, petrohemija i dr. Među članovima delegacije su i trgovačke kompanije i investitori.

Molimo Vas da potvrdu učešća dostavite najkasnije do 01.02.2018. godine na e-mail: ivana.knezevic@komorabih.ba ili na fax: 033 566 239. Kontakt osoba je Ivana Knezević (tel: 033 566 237).

Lista članova iranske delegacije
Preliminarni program
Prijava učešća