Poziv na radionicu:

03.03.2020
Privredna/Gospodarska komora FBiH i kompanija Vip Design d.o.o. pozivaju vas na radionicu „Siguran rad – pravilan rad", koja će se održati 12.03. (četvrtak) u Dvorani Ramiz Salčin u Sarajevu, s početkom u 10.00 sati.

Koliko je bitna zaštita na radu, pravilan pristup problemu, ali i odgovarajuća osposobljenost radnika su neka od pitanja o kojima će se razgovarati na predstojećoj radionici, koja za cilj ima ukazati da samo siguran rad je dostojan čovjeka, odnosno radnika.

Kompanija VIP Design d.o.o. ima namjeru da sa domaćim poslodavcima koji se susreću sa radom na visini podijeli svoja stečena znanja i iskustva na radionici koja se organizuje u saradnji sa Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike, Ministarstvom rada i socijalne politike Kantona Sarajevo, Privrednom/Gospodarskom komorom FBiH, i Udruženjem za unapređenje zaštite na radu.

U interaktivnom okruženju, sudionici radionice imati će priliku upoznati se sa praksama rada na visini kroz predavanje i demonstraciju sigurnosnih procedura koje se primjenjuju u EU.  Na radionici obrazložit će se zbog čega zaštitu na radu je potrebno  posmatrati kao investiciju, a ne kao dodatni trošak, te da zaštita predstavlja osnovni segment poslovnog uspijeha i prosperiteta države.

Kroz radionicu bit će predstavljen siguran rad na visni, gdje se koriste tehnike industrijskog alpinizma pomoću užeta, sigurno radno pozicioniranje, penjanje, spuštanje, kao i siguran rad na skeli i rad na platformama.

Promocijom radionice „Siguran rad – pravilan rad" želi se ukazati na potrebe društva, koliko je bitno raditi na unaprijeđenju zaštite na radu, te probuditi svijesti poslodavaca i samog radnika.  

Više detalja o radionici dostupno u pozivu ili klikom na link.