Poziv na sajam električnih vozila "e-sajam"

24.07.2020
Privredna/Gospodarska komora FBiH, u organizaciji s Auto Media Group, poziva sve zainteresovane na sajam električnih vozila „e-sajam", koji će se održati od 27.7. do  30.7.2020. godine na Trgu ispred BBI Centra.

Cilj sajma je probuditi ekološku svijest, te približiti javnosti električna vozila, bicikla i skutere,  koji će biti predstavljeni na Trgu ispred BBI Centra.

Udruženje za elektromobilnost koje djeluje pri Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH, a koje okuplja privredne subjekte iz oblasti automobilske industrije, elektroenergetike, elektroindustrije, saobraćaja, zaštite okoliša, distribucije nafte i naftnih derivata, kao i subjekte iz drugih djelatnosti je već poduzelo niz inicijativa prema nadležnim institucijama u svrhu uređivanja zakonske regulative i poticaja na kupovinu električnih vozila.

Podrška organizaciji manifestacije „e-sajam"  je izvrsna prilika za promociju elektromobilnosti u BiH, i približavanje električnih vozila, bicikla i skutera javnosti, ali i predstavnicima nadležnih institucija, koje pozivamo da svojim prisustvom u utorak, 28.07. i srijedu, 29.07. podrže i uveličaju ovu manifestaciju.