Poziv na seminar „Malaysian Palm Oil Networking“ i B2B susrete

22.08.2016
Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH obavještava sve zainteresirane poslovne subjekte da će se 6. septembra 2016. godine u Kongresnom centru Hotela Terme na Ilidži (Sarajevo, BiH), održati seminar „Malaysian Palm Oil Networking" i susreti privrednika u organizaciji Malaysian Palm Oil Council.

Malezija trenutno proizvodi oko 40% svjetske proizvodnje palminog ulja i izvozi u više od 150 zemalja. Budući da je jedan od najvećih proizvođača i izvoznika palminog ulja (oko 44% svjetskog izvoza), Malezija ima važnu ulogu u poticanju globalne potrebe za održivim jestivim uljima i mastima.

Kao dio napora za daljnje promicanje tržišnog potencijala i prisutnost Malezijskog palminog ulja u Europi, a posebno u regiji Balkana, upriličeni su seminari u Zagrebu i Sarajevu, na kojima će biti predstavljeni benefiti ovog ulja i srodnih proizvoda, kao i njegova primjena u prehrambenoj i neprehrambenoj industriji.

Ovom prilikom će se organizovati susreti na kojima će prisutni moći uspostaviti, obnoviti i proširiti kontakte s kupcima/proizvođačima/krajnjim korisnicima palminog ulja.

Više o seminaru (program, način registracije i ostalo), možete naći na zvaničnoj web stranici seminara: http://www.palmoileurope.eu/index.php .

Registracija traje do 26.8.2016. godine.