POZIV NA TRENING „JAČANJE KAPACITETA MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA“

03.06.2022

Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine sa partnerima Regionalnom privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Centrom Energis organizuje besplatan trening namijenjen jačanju kapaciteta malih i srednjih preduzeća (MSP), koji će se održati od 13. do 14. juna 2022. godine u Hotelu Palisad na Zlatiboru (Srbija).

Cilj treninga je da učesnicima pruži osnovna znanja o značaju inovacija za mala i srednja preduzeća (MSP) kao i njihovoj primjeni u praksi; o alatima za procjenu održivosti inovativnih projekata MSP; jačanju ljudskih kapaciteta unutar MSP i slično.
Trening će se sastojati od teoretskog dijela i vježbi.

Ovaj trening je namijenjen privrednicima, menadžerima malih i srednjih preduzeća i svima onima koji teže razvoju svog poslovanja u smislu razvoja kapaciteta MSP ali i svojih vlastitih kapaciteta. Realizuje se u okviru projekta „ENHANCE" koji se implementira u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020, sa ciljem jačanja ekonomskog rasta i održivih mogućnosti zapošljavanja u industrijskim malim i srednjim preduzećima (MSP) na prekograničnom području Sarajevske makroregije i Zlatiborskog okruga.

Tijelo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU), Republike Srbije.

Zainteresovani polaznici trebaju trebaju ispuniti online obrazac prijave koji se nalazi na linku:  POZIV NA TRENING ZA JAČANJE KAPACITETA MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA (google.com) najkasnije do 10. juna 2022. godine. Broj mjesta je ograničen.

CERTIFIKAT o učešću na treningu biće dostavljen učesnicima nakon održanog treninga.