Poziv privrednicima na "Info dan metalaca 2019"

11.11.2019
Imajući u vidu da metalskoj industriji u Bosni i Hercegovini dugi niz godina pripada status najznačajnije grane industrije, a posljednjih godina bilježi evidentan rast proizvodnje i izvoza, Privredna/Gospodarska komora F BiH u saradnji sa Kantonalnom privrednom komorom Tuzla i uz partnerski događaj „BH Engineering Week 2019", po četvrti put organizuje održavanje  Info dana metalaca.

Info dan metalaca će se održati u petak, 15.11.2019. godine sa početkom u 9:30 sati u prostorijama BKC u Tuzli, ul. Mije Keroševića Guje 3.

Obzirom da se 15. novembar u FBiH slavi kao Dan metalaca, održavanje Info dana metalaca je prilika da se prikažu pozitivni trendovi u ovom sektoru i uputi čestitka metalcima BiH.

U toku su pripremni radovi na izgradnji najvećeg poslijeratnog projekta u BiH – bloka 7 TE Tuzla, ukupne vrijednosti 722 miliona eura. Značajan dio poslova radit će domaće kompanije i tu je šansa i za kompanije iz metalske industrije. Obzirom na to, centralna tema „Info dana metalaca 2019" jeste Izgradnja bloka 7 TE Tuzla, kao šansa za metalsku industriju BiH. Pored ove teme, govoriti će se i o drugim aktuelnim temama u metalskoj industriji.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate „Info dan metalaca 2019", saznate mogućnosti bh. metalske industrije kao i novitete i trendove u metalskoj industriji.

Vaše učešće je potrebno najaviti putem e-maila: a.malisevic@kfbih.com.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Sektor za industriju i usluge P/GKFBiH, na br. tel. 033/566-306 ili 033/566-300, kontakt osoba Almin Mališević.

- Program Info dana metalaca 2019
- Program BH sedmice inženjerstva