Poziv za okrugle stolove o zakonskoj regulativi u turizmu i ugostiteljstvu – Mostar, 21.11. i Sarajevo, 28.11.2019. godine

12.11.2019
Kako bi se definirale prepreka sa kojima se suočavaju privrednici zbog propisa u oblastima turizma i ugostiteljstva, Privredna/Gospodarska komora FBiH organizirat će u narednom periodu okrugle stolove na temu „Izazovi vezani za Zakon o turizmu FBiH i Zakon o ugostiteljstvu FBiH" i to:

- u četvrtak, 21.11.2019. godine u prostorijama P/G K FBiH u Mostaru
- u četvrtak, 28.11.2019. godine u prostorijama P/G K FBiH u Sarajevu

Sve informacije vezano za okrugle stolove i prijavu učešća možete pronaći u pozivnim pismima ispod. Obzirom da će tokom okruglih stolova biti govora o nacrtima Zakona o turizmu FBiH i Zakona o ugostiteljstvu FBiH, tekstove ovih akata možete također preuzeti putem linkova u nastavku:

- Pozivno pismo za okrugli sto u Mostaru
- Pozivno pismo za okrugli sto u Sarajevu
- Nacrt Zakona o turizmu FBiH
- Nacrt Zakona o ugostiteljstvu FBiH

Pozivamo privrednike i udruženja aktivna u ovim sektorima da uzmu učešće na okruglim stolovima, ukažu na prepreke u poslovanju sa kojima se susreću zbog postojeće zakonske regulative, iznesu svoje stavove vezano za predložena nova rješenja u ovim oblastima i daju svoje prijedloge za unapređenje postojećeg stanja.