POZIV ZA PREZENTACIJU WEB PLATFORME PROJEKTA ENHANCE I ALATA ZA PROCJENU TRŽIŠTA I INOVATIVNOSTI ZA PODRŠKU MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA (MSP)

11.10.2022

14.10 2022. god.
Mjesto: Goražde–Mravinjac, hotel Casablanca

Poštovani,

Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH zajedno sa partnerima Privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Centrom ENERGIS, nastavlja aktivnosti na projektu prekogranične saradnje „ENHANCE – podrška za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja".

Kao jedna od aktivnosti projekta ENHANCE razvijena je web platforma na kojoj su predstavljene tri prekogranične sektorski orjentisane mreže za mala i srednja preduzeća iz Srbije i Bosne i Hercegovine (metalski, prehrambeni i drvni sektor). Ova atraktivna i funkcionalna web stranica koja će biti za javnost promovisana u Goraždu, uključuje pretraživač baze MSP, novosti iz ova tri sektora, mogućnost pružanja besplatnih savjetodavnih usluga, e-učenje, pregled relevantnih dokumenta (studije, istraživanja, obrazovni materijal, materijal za izgradnju kapaciteta itd.),

Takođe, jedna od projektnih aktivnosti je i razvijena usluga koja se sastoji od specifičnih koraka i alata čiji je cilj jačanje konkurentskog i inovacijskog potencijala MSP-a odnosno usluga i to: 1) Alat za procjenu tržišta - mrežno rješenje besplatnog softvera koje će pomoći MSP-ima da procijene svoju poziciju na tržištu, utvrde svoje snage i slabosti i 2) Alat za procjenu inovacija - internetsko besplatno softversko rješenje koje će pomoći malim i srednjim preduzećima da procijene svoj potencijal za inovacije i nivo inovativnosti svojih proizvoda ili usluga.

S tim u vezi, pozivamo vas da prisustvujete prezentaciji navedene platforme i alata, koja će se održati u petak 14.10.2022. godine, s početkom u 10:30, u Goraždu–Mravinjac, hotel Casablanca. Agenda se nalazi u prilogu.

Rok za prijavu je utorak, 11.10.2022. godine. Prijave se vrše putem online forme:   1FAIpQLSd6_F67Doaxjvm9h21z0EWkA4AWYpUsy3wcfEDud64QSlmq

Projekat se implementira u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020. koji kofinansira Evropska unija. Ugovorno tijelo ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).