Poziv za prijave – program Poduzetnici za društvene promjene (Entrepreneurs for Social Change)

22.06.2018
Organizacija Ujedinjenih nacija za industrijski razvoj (UNIDO) i Fondazione CRT pozivaju mlade društvene poduzetnike iz euro-mediteranske regije starosti između 18 i 35 godina da se prijave za novi ciklus programa Poduzetnici za društvene promjene (Entrepreneurs for Social Change – E4SC).

Mladi iz 26 zemalja euro-mediteranske regije koji su već pokrenuli ili planiraju pokrenuti preduzeće sa društvenim fokusom imaju mogućnost da apliciraju za E4SC, a ovogodišnji poziv za prijave otvoren je do kraja juna. Kandidati za E4SC program prolaze kroz proces selekcije u tri faze. Oni čije prijave budu prihvaćene imat će priliku da učestvuju u desetodnevnom intenzivnom treningu u Torinu, Italija (E4SC Bootcamp, 19 – 27.10.2018. godine), koji predstavlja jedinstveno edukativno iskustvo s fokusom na međukulturalnom povezivanju, razmjeni iskustava i izgradnji zajedništva. Po okončanom treningu, učesnici će proći kroz dvanaestomjesečni proces mentorstva, kako bi se njihova preduzeća podržala u ostvarivanju svog punog ekonomskog potencijala i mjerljivog pozitivnog uticaja na društvo.

E4SC program je razvijen s ciljem promoviranja društvenog poduzetništva kao pokretačke sile u ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja (eng. Sustainable Development Goals (SDGs)). Program nastoji da unaprijedi ulogu društvenog poduzetništva i njegove kapacitete za osnaživanje mladih, kako bi svoje inovativne i ekonomske potencijale usmjerili na goruće društvene i ekonomske izazove.    

Od njegovog početka, za E4SC program se prijavilo više od 2.000 kandidata, od kojih se svake godine bira 25 za učešće. Prethodna četiri ciklusa obuhvatila su ukupno 85 društvenih poduzetnika.

Više informacija možete pronaći na web stranici E4SC programa, putem Facebooka ili u ovom informativnom letku.