POZIV ZA RADIONICU O RAZVOJU PREKOGRANIČNIH PROIZVODA

17.11.202223.-24.11.2022. godine
Mjesto: Goražde, hotel Casablanca

Poštovani,

Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH zajedno sa partnerima Privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Centrom ENERGIS, već drugu godinu provodi projekat prekogranične saradnje „ENHANCE – podrška za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja".

Naredna u nizu radionica u okviru projekta ENHANCE biće održana u Goraždu, i to o temi zajedničkog prekograničnog razvoja proizvoda i usluga. Radionica će se provoditi kao dvodnevna obuka za 20 zaposlenih iz najmanje 10 malih i srednjih preduzeća (MSP) iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Radionicu je besplatna a vodiće je stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom u podršci razvoju MSP.

Jedan od ciljeva ove radionice je da putem kombinacije predavanja i praktičnih vježbi pruži podršku razvoju prekograničnih proizvoda odnosno usluga, putem rada na inovativnim rješenjima. Na radionici će učesnici imati priliku da steknu uvid i testiraju načine koji će im služiti kao podrška u razvoju njihovih prekograničnih proizvoda. Isto tako, ova radionica će biti prilika da učesnici dođu do novih saznanja o poboljšanju svojih kapaciteta, koji će im omogućiti dalje inovacije, komercijalizaciju kao i saradnju zaposlenih u malim i srednjim preduzećima u prekograničnom područje Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ovim putem vas pozivamo da uzmete učešće u radionici o razvoju prekograničnih proizvoda, koja će se održati 23. i 24. novembra 2022. godine, sa početkom u 11:00h, u Goraždu, u hotelu Casablanca.

Rok za prijavu je utorak, 22.11.2022. godine. Prijave se vrše putem online forme:  http://kfbih.com/poziv-za-radionicu-o-razvoju-prekogranicnih-proizvoda?fbclid=IwAR2wqKXWCAqxzZOgZGPMxH9FIaYKu5QC6TNUvJKcGZSsw13eHxZWKlCq7YE.  

Projekat se implementira u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020. koji kofinansira Evropska unija. Ugovorno tijelo ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).