POZIV ZA START-UPOVE: Drugi ciklus EBRD-ovog Star Venture programa na Zapadnom Balkanu

07.09.2020


Znate li koja je ključna razlika između rasta i skaliranja biznisa?

Rast obično podrazumijeva linearno povećanje prihoda koje je rezultat ulaganja dodatnih resursa u poslovanje. Međutim, skaliranje biznisa je povećanje prihoda postignuto bez tih dodatnih resursa i značajnih troškova.

EBRD Star Venture program osmišljen je s ciljem da identificira start-up biznise s visokim potencijalom za skaliranje. Kako bi pomogao ovim biznisima da brzo napreduju, program mobilizira stručnu podršku konzultanata i mentora širom svijeta.

Star Venture program traži registrirane biznise u ranoj fazi poslovanja, bez obzira na vrstu industrije u kojoj djeluju. Ovi biznisi u pravilu posluju kraće od dvije godine, ostvaruju prihode manje od 1M EUR, posjeduju jake i diferencirane kompetitivne prednosti, izvore prihoda koji se ponavljaju i što je najbitnije, uvjerenje da, uz pravu podršku, imaju potencijal da ostvare vrlo brz međunarodni rast. U obzir dolaze i već uhodani postojeći SME biznisi koji su razvili „spin-off" ideju, tj. proizvod ili uslugu drugačiju od njihove osnovne djelatnosti, i žele ju testirati u praksi ali ne znaju kako.Star Venture program implementira EBRD (Europska banka za obnovu i razvoj) i financira Luksemburg kroz EBRD-ov Small Business Impact fond. Program se implementira u regiji Zapadnog Balkana, u partnerstvu s odabranim regionalnim akceleratorima i mrežom lokalnih konzultanata kako bi generirana podrška bila što bolje usmjerena i lokalni start-up ekosistem poboljšan.

Let's make it happen!

Star Venture program odabrat će kandidate na kompetitivnoj osnovi i odabrani biznisi pridružit će se dinamičnim poduzetničkim timovima u intenzivnom 18-mjesečnom programu koji uključuje stručnu podršku, baziranu na praktičnom iskustvu. Program uključuje pristup mentorima, tehničkoj podršci - konzultantima, savjetovanju o mehanizmima financiranja i lakšem izlasku na međunarodno tržište kao i pristup širokim međunarodnim mrežama poslovnih partnera, poduzetnika, visokopozicioniranih članova uprave i krajnjih potrošača.

Rok za dostavljanje prijava je 30.09.2020.

Podršku u pripremi aplikacija pružaju lokalni EBRD timovi i regionalni partner akceleratori, tako da Vas molimo da pratite dodatne informacije.

Službena komunikacija odvijat će se na engleskom jeziku.

Preko sljedećeg linka možete preuzeti dokumentaciju potrebnu za proces apliciranja:

https://www.ebrd.com/starventure/start-ups

Za sva dodatna pitanja u vezi procesa apliciranja, molimo Vas da se javite:
- Martina Rotim, Advice for Small Business in Bosnia and Herzegovina - rotimm@ebrd.com
- Dejan Tonic, Star Venture Regional Coordinator for Western Balkans -  tonicd@ebrd.com.